moss.

Ⓒ 2023

moss. architects.

All rights reserved.

Taikoo li Shopfront Renovation

The main issues of this old shopfront were the lacked of a focal point and horizontal spandrels giving the facade a cramped appearance. Situated at the heart of Taikoo Li Sanlitun and facing a bustling outdoor plaza, the shop should leverage its prime location by maximizing the design of its storefront to attract a high volume of visitors. To remedy, our cladding renovation focuses on highlighting the shopfront as an ever-changing stage for the shop and plaza.

Location | Beijing, China

Programme | Retail – Fashion

Client | Swire Properties

Work Scope | Cladding – Concept, SD, DD, CD, Construction Cooperation

Current Status | Completed

Condition of the old shopfront:

The condition of the old shopfront presents a challenge as it appears to be very low in head height, which may detract from its visual impact. Additionally, the shop front does not stand out enough to catch the attention of passersby. 

Site:

The new shopfront focuses on improving its engagement with its surrounding.

The display box is wrapping the store corner, providing the perfect stage to showcase exquisite art pieces or in-season merchandise. It also frames the lively activities of the bustling plaza when viewed from inside.

Share this project!